EUR

Recept: Srnčí hřbet, karotkové pyré, mladý hrášek a vinná omáčka

Recept: Srnčí hřbet, karotkové pyré, mladý hrášek a vinná omáčka

Danek Nohel 
Dostal jsem na zkoušku nějakou zvěřinu od Venisonu 
Tak kdo by přemýšlel kde nakoupit, tak můžu jen doporučit..? 
Co tady na tu dobrotu budete potřebovat..


Dostal jsem na zkoušku nějakou zvěřinu od Venisonu 
Tak kdo by přemýšlel kde nakoupit, tak můžu jen doporučit..? 
Co tady na tu dobrotu budete potřebovat..

– 150g srnčí hřbet ( který si den dopředu naložíte do tymiánu a pepře) objednejte ZDE.
– svazek karotky
– mladý hrášek
– 2dcl červeného vína
– půlka žluté cibule 
– smetanu
– máslo
– čerstvý tymián, rozmarýn
– cukr
– mletý muškatový oříšek 
– sůl, pepř 

– Karotku si nakrájíme na menší kostky a zarestujeme na olivovém oleji. Po chvilce přidáme na drobno nakrájenou cibulku a necháme ještě minutku restovat. Pak přidáme lžičku cukru a necháme zkaramelizovat, zalijem půl na půl vodou a smetanou a necháme vařit do měkka. Až budete mít hotovo vše rozmixujeme, přepasírujeme, zašleháme trošku másla a dochutíme sůl,pepř, muškatový oříšek a mužem přidat i kůru z pomeranče. 

– Srnčí hřbet si vytáhnem půl hodinky předtím než ho budem připravovat aby maso nedostalo takový šok a lépe se nám propékalo. Pořádně si rozehřejeme pánev maso opečeme hezky ze všech stran a dopékáme v troubě na 130 stupňů zhruba 5 minut. Maso necháme pak ještě chvilku odpočinout, předtim než jej budem krájet.

Na stejnou pánev co se opékalo maso nalijeme připravené víno. Přidáme větvičku tymiánu a rozmarýnu a pozvolna svaříme zhruba na půlku. Víno přecedíme do čistého kastrolku, rozehřejeme, zašleháme studené kousky másla, dochutíme sůl, pepř a ihned podáváme.

– Mladý hrášek spaříme minutku v horké, schladíme a orestujem na másle

 


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie